باقلوای پسته خندان باعث مسمومیت دو دانش آموز شد

این دسر خوشمزه ترکی از لایه های شیرینی فیلو که با شربت عسل پوشانده شده و با پسته و گردو تزیین شده است. شیرینی ترد و شیرین، درست کردن آن در خانه چندان سخت نیست!

آن دسر شیرینی معروف فیلو که در سراسر جهان دوستش دارند؟ باقلوا. نیمی از جهان فکر می کنند یونانی است. اما آیا می دانستید که نیمی دیگر معتقد بودند که باقلوا واقعا ترکی است؟

باقلوا چیست؟
باقلوای پسته خندان یک دسر خوشمزه ترکی است که با پر کردن لایه‌هایی از خمیر فیلو با مخلوطی از آجیل خرد شده درست می‌شود. این شیرینی شکم پر پخته شده و با شربت عسل خوشمزه پوشیده شده است.

باقلوا
باقلوا از کجا آمد؟
باقلوا در قرن پانزدهم در آشپزخانه های امپراتوری ترکیه در استانبول به وجود آمد. سلطان سینی های باقلوا را به پیاده نظام زبده خود به نام جانیچران تقدیم می کرد.

این کار در روز پانزدهم ماه مبارک رمضان در یک راهپیمایی به نام باقلوا الایی انجام شد.

اما باقلوا احتمالا قرن ها قبل از آن در 800 سال قبل از میلاد در امپراتوری آشور سرچشمه گرفته است.

در آن زمان، شیرینی را با کشیدن لایه‌های نان نازک و پختن آن‌ها با عسل و مغزهای خرد شده درست می‌کردند.

تاثیرات مسیر ادویه به زودی گلاب، هل و دارچین را به شیرینی محبوب اضافه کرد.

اما دسری به نام لوزیناج نیز در غذاهای عربی قرن سیزدهم وجود داشت که از شیرینی بسیار نازک تهیه می شد اما حاوی خمیر بادام بود. اینکه مربوط به باقلوا بوده یا نه محل بحث است.

یا واقعاً باقلوا در آشپزخانه های یونان باستان قرن دوم قبل از میلاد به عنوان پلاکوس سرچشمه گرفته است؟

این نسخه اکنون دارای 33 لایه شیرینی فیلو برای نشان دادن سالهای زندگی عیسی مسیح است.

یا اینکه باقلوا حتی قبل از آن به عنوان کیک جفت روم باستان سرچشمه گرفته است؟

تصمیم گیری را به مورخان واگذار می کنیم.

باقلوای مدرن ترکی چگونه درست می شود؟
در زمان های کنونی، باقلوای ترکی از مغز گردو، بادام یا پسته استفاده می کند.

فندق همچنین به عنوان پرکننده در منطقه دریای سیاه، برای باقلوا و برای پسر عمویش سوتلو نوریه که به جای شربت شکر از شیر استفاده می کند، استفاده می شود.

خامه لخته شده ای به نام کیماک یا بستنی اغلب برای روی باقلوا قبل از سرو استفاده می شود.

دستور العمل برای باقلوای معتبر
خمیر فیلو را قبل از استفاده خیلی طولانی ذوب نکنید وگرنه چسبناک می شود.
برای انحطاط بیشتر، مقدار گردو و پسته را افزایش دهید.
ضروری است که باقلوا را قبل از پخت تکه تکه کنید زیرا اگر بعد از پخت این کار را انجام دهید، به سادگی خرد می شود.
در صورت تمایل می توانید فقط از گردو یا پسته استفاده کنید.
می توانید از بادام نیز در فیلینگ استفاده کنید.
برای طعم بیشتر، مقداری آب لیمو به شربت عسل شکر اضافه کنید.
وقتی شربت شکر را روی باقلوا می ریزید صدای خش خش می آید. نگرانش نباش
اگر قصد دارید باقلوا را برای شام یا مهمانی سرو کنید، همیشه بهتر است آن را از یک یا دو روز قبل تهیه کنید.

این به باقلوا اجازه می دهد تا شربت عسل را کاملاً خیس کند.